Mill Hill Contactblad Magazine

Vorig jaar bezocht ik Sarawak, denkend dat het de laatste keer zou zijn, want ik word een dagje ouder en eenmaal moet je definitief afscheid nemen. De mensen van St. Peter’s Kerk Tatau, de parochie die ik daar samen met de catecheten heb opgericht, vroegen mij om dit jaar terug te komen om mijn 50-jarig jubileum te vieren, want, zo zeiden ze, “wij kunnen niet allemaal naar Nederland komen”.

Het was een logica waar ik geen weerwoord op had, natuurlijk niet! Het belangrijkste echter was dat men mij ook vroeg om een boek te schrijven over mijn tien jaar in het bisdom Miri, Sarawak, waarvan 9 jaar in Tatau. De reden was dat men de jongeren wilde laten zien hoe de parochie ontstaan was in alle eenvoud en armoede. Het boek was gauw geschreven en kreeg als titel: Spirit Seeking, het zoeken naar de geest, een allusie naar de eeuwenoude gewoonte om een berg te beklimmen wanneer een groot besluit genomenmoest worden, vooral met betrekking tot de rijstcultuur en het welzijn van de mensen in een langhuis. De geest zou wel aangeven wat gedaan moest worden.

Al gauw bleek dat een documentaire een bijzondere en welkome aanvulling zou zijn op dit boek, niet alleen voor Tatau, maar ook voor de Mill Hillers in Sarawak en Mill Hill in Nederland en de MOV groepen in Twente.

Ben Engelbertink mhm

Mill Hill Missionaries

We are an international fellowship of Catholic missionaries dedicated to announcing the Good News of Jesus Christ to people throughout the world.

We hope that this website will not only provide you with information about us and our work but also invite you to participate in our mission of love and service.

Contact

MILL HILL MISSIONARIES
6, Colby Gardens
Maidenhead
Berkshire
SL6 7GZ

T: 01628 673178
E: office@millhillmissionaries.com